9 C
Kotor

Slušaj online radio

Rekordan broj izlagača na Žućenica festu

Plakat Zućenica fest

Gastronomska manifestacija ”P(i)jat od žućenice”,  u sklopu  XIV Medjunarodnog Žućenica fest-a, održaće se u subotu, 16. juna u Tivtu, na rivi Pine od 19 sati. Organizator Žućenica fest-a je Organizacija žena Tivta uz tehničku i finansijsku pomoć Turističke organizacije Tivat, Radio Tivta i tivatske Opštine, koja je pokrovitelj Festivala.

Za ”P(i)jat od žućenice” prijavljeno je 26 izlagača, što je rekord Žućenica festa. Veliki broj izlagača najavljuje i nove rekorde u broju jela od i sa žućenicom, a nastup Glazbeno prosvjetnog društva Tivat, od 19 sati i splitske klape ‘’Iskon” od 20,30, obojiće ovu poznatu pučku feštu mediteranskom muzikom i pjesmom.

Za nastup na ”P(i)jat od žućenice” učešće su, pored ekipa Organizacije žena Tivta prijavili:Kolo srpskih sestara iz Tivta, Organizacija žena Risan, NVO ‘’Harlekin’’ iz Donje Lastve, JU škola “SergijeStanić” izPodgorice, NVO “Ruke” izHerceg Novog, Vodena kočija, Restoran “Mali raj” iz Igala, NVO Bokeški forum, OŠ “DragoMilović”, Aktiv žena SD, Kavačke alamake, Organizacija žena Budve, žene Grblja, NVO “Fešta” Baošići, Hotel “Pine”, a prvi put na Žućenica festu predstaviće se i Uduženje ugostitelja Tivat sa kulinarima iz lounge barova “KLM” i “Volat”, Konobe “Bahus”, kafe barova i restona “Mala barka”, “City hall”, “My club”, “Big ben” te hotela “Montenegrino” i “La Rauch”. Internacionalne boje Festivala braniće kulinari iz Poljske i Srbije.

Najčitanije