7 C
Kotor

Slušaj online radio

SD Tivat: Izjava predsjednika Opštine Komnenovića licemjerna, poziv državnim organima da…

Komnenović na sahrani Amfilohija

Socijal demokrate (SD) Tivat poziva nadležne organe da reaguju po hitnom postupku i obezbijede sva neophodna sredstva kako ni jedan građanin, a kome to bude potrebno, ne bi ostao bez adekvatne medicinske opservacije.

Takođe zarad građana Tivta ne možemo a da ne prokomentarišemo krajnje licemjernu izjavu presjednika opštine Željka Komnenovića u kojoj daje sebi za pravo da kritikuje bilo koga i to prijeteći novom vladom, ako uzmemo za činjenicu da je i on sam prekršio mjere prisustvujući sahrani Mitropolita na kojoj se nije pridržavao istih, ne noseći zaštitnu masku i na taj način ugrozio sve zaposlene u opštini i klijente koje u njoj dolaze.

“Komnenoviću, ako Vi smatrate da će neka nova vlada dati saglasnost da prisustvujete sahranama, vjerskim obredima ili bilo kojim drugim okupljanjima onda neka nam je sa srećom, jer ćemo biti jedina zemlja na svijetu koja se na takav način bori protiv ovako složene epidemiološke situacije.

Takođe nas čudi i stav lokalnog SDP-a koji je potpuno opravdano reagovao kada je bivši predsjednik prekršio mjere samoizolacije i kada se od njega u više navrata tražila ostavka,koji sada ćute i prave se da ne znaju da je g. Komnenović prisustvovao sahrani ne poštujući ni jednu mjeru.

Možda ste gospodo iz SDP-a i vi doživjeli prosvjetljenje kao i budući premijer sinoć, pa sa onako neodgovornim stavovima po pitanju zdravlja građana čekate zajedno sa g.Komnenovićem da sa novom vladom pruzite zdrastvenu zaštitu svima kojima je potrebna.

Mi ipak mislimo da ste g. Komnenoviću u najmanju ruku sami sebi trebali odrediti samoizolaciju da ne ulazimo dalje i na taj način pokazati elementarno poštovanje prema svojim sugradjanima i kao što je uradio budući premijer uputiti makar izvinjenje.

Ništa bolje ni drugačije nije postupio ni Andrija Petković predsjednik SO Tivat koji se danas odjednom zabrinuo za zdravlje svojih sugrađana.

A. Petković predsjednik SO Tivat

Pitamo se da li je o tome razmišljao kada je 8. novembra ispred jedriličarskog kluba Delfin dijelio djeci nagrade, takođe bez pridržavanja mjera i na taj način takođe ugrozio zdravlje prisutnih i svoje lično.

U jednom se ipak slažemo,ostavite se prikupljanja jeftinih političkih poena,i pošaljimo svi apel građanima da poštuju mjere, ne radi nas ni radi vas, već isključivo radi sebe i svojih najmilijih, kako bi što lakše prebrodili teško stanje u kojem se nalazimo, upravo neodgovornošću pojedinaca.

I na kraju, još jednom se neizmjerno zahvaljujemo našim herojima zaposlenima u Domu zdravlja Tivat kao i svim zdrvstvenim radnicima u Crnoj Gori”, kaže se u saopštenju SD Tivat.

Najčitanije