9 C
Kotor

Slušaj online radio

SD Tivat: Mjera odanosti kroz bespotrebnu inicijativu

Tivat – foto Boka News

Kada pozivate na odanost Skupštini, onda bi bio red i da javnosti saopštite da je opozicija bila i više nego odana i konstruktivna skoro punih godinu ipo dana od njenog konstituisanja i glasala za sve one odluke koje su bile u interesu građana Tivta, a istovremeno bila žestok protivnik odluka koje nijesu bile takve”- kaže se saopštenju OO SD Tivat.

Podrška vam je uskraćena kada ste, pod dirigentskom palicom nesvršenog pravnika u pokušaju, nezakonito otpustili 40 i više službenika opštine, pa onda na ta ista ugašena radna mjesta pod okriljem izmjena sistematizacija zapošljavali vaše glasače i predstavnike po dubini. Uskraćena Vam je podrška i  kada ste prisustvom pojedinih predstavnika vlasti, ali i vaših lokalnih službenika i namještenika prisustvovali koncertu koji slavi I baštini fašističke  ideje narušavajući građanski I multikonfesionalni sklad u Tivtu. Uskraćena Vam je i kada ste ostali nijemi na oslikavanje murala mitropolitu  kojem je mjesto u vjerskom domu, a ne na fasadama. Ovo je samo jedan mali dio onoga na šta vas treba podjestiti, a biće toga još ukoliko budete spremni da dostavite odgovore i dokumentaciju po osnovu slobodnog pristupa informacijama.

Vašu odanost nijeste pokazali kada smo kao predstavnici opozicije ukazivali da je jedino rješenje za izlaz iz političke krize donošenje odluke o skraćenju mandata, i raspisivanje izbora, već ste je pokazali tako što ste optuživali opoziciju i SDP za nemogućnost održavanja sjednice i donošenje akata iz svoje nadležnosti. I danas ponovo to, svjesno, namjerno i krajnje populistički radite.

Uvaženi predstavnici vlasti, ponavljamo, vaš nerad, istupanja u javnost koja ne baštine građanske i evropske vrijednosti našeg grada i države Crne Gore, kao i neslaganje unutar vaših redova je uzrok stanja u kojem se nalazi opština Tivat i toga su građani Tivta itekako svjesni.

SD Tivat

Naša je obaveza da vas i njih na to podsjetimo, i evo prilike da  kao i Vi predložimo i zaključimo da odluka o skraćenju mandata nije jedini izlaz iz političke krize kako javnosti želite predstaviti, jer i sami znate da je prinudna uprava prelazno rješenje, zasnovano na Zakonu, a što vi vješto izbjegavate jer nije lako izaći iz vlasti kao gubitnik.

A možda je odanost foteljama i stolicama popunjenim na uštrb nezakonito otpuštenih službenika, ipak važnija u ovom trenutku.

Evo prilike da pustite, da odbor povjerenika upravlja gradom do održavanja lokalnih izbora”- ističe se u saopštenju OO SD Tivat.

Najčitanije