26.1 C
Kotor

Slušaj online radio

SDP: Visina zarada tivatskih funckionera je suprotna efektima njihovog rada

Tivat – foto Anton Gula Marković – Boka News

Poslije, sada već čuvenog slučaja Verice Maraš i njene astronomske plate, ovih dana je crnogorska javnost neprijatno iznenađena i povećanjem zarada tivatskih lokalnih funckionera koje izlaze navidjelo u sred nezabilježene ekonomske krize izazvane korona virusom, stoji u saopštenju OO SDP Tivat.

Tivat je do prije par godina predstavljao primjer grada koji nije imao višak zapošljenih u lokalnoj administraciji i javnim preduzećima i u kojem su javnim funkcioneri primal izarade kojesu bile odraz pristojne mjere za trud i dostignuća lokalne samouprave.

Sve se to promijenilo dolaskom na vlast koalicije DPS-SD-HGI, u kojoj je primarni zadatak postalo povećavanje, za crnogorske prilike, velikih zarada.

Visina zarada tivatskih funckionera je suprotna efektima njihovog rada, jer je evidentno da Opština ima puno manje prihode, a puno već erashode negoprije 4 godine. U trenutku kad ne postoje suštinske mjere za zaštitu tivatske privrede, kad naši preduzetnici i turistički radnici očekuju neizvjesno ljeto, tivatska vlast brine o tome da njihovi bankovni računi budu veći.
Pozivamo ih da u ime građana i privrede pod hitno donesu odluku o smanjenu zarada koje su povećali u ovom periodu i da je svedu na mjeru primjerenu trenutnoj ekonomsko-socijalnoj situaciji u našoj zemlji”, kaže se u saopštenju OO SDP Tivat

Najčitanije