13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Spot NTO-a među top deset turističkih filmova u svijetu

Promotivni destinacijski televizjski spot Nacionalne turističke organizacije (NTO), U društvu prirode, izabran je od Međunarodnog komiteta filmskih festivala u turizmu (CIFFT) u top deset turističkih filmova u svijetu.

Iz NTO-a su kazali da je to prestižno priznanje dodijeljeno na osnovu rezultata učešća na 14 CIFFT festivala turističkog filma tokom ove godine, na kojima je spot osvojio tri nagrade.

„Prvo mjesto je destinacijski spot osvojio na Golden City Gate festivalu, koji je organizovan u okviru turističke berze u Berlinu – ITB Berlin“, rekli su iz NTO-a.

Na tom festivalu biraju se najbolji filmovi i multimedijalni sadržaji u oblasti turizma, a ove godine međunarodni žiri ocjenjivao je 122 filma iz 33 zemlje.

Nakon uspjeha u Berlinu, spot je dobio srebrnu nagradu Silver Award, na Međunarodnom festivalu turističkog filma u Africi ITTFA, u kategoriji Međunarodni turistički destinacijski filmovi.

„Spot je izabran od međunarodnog žirija koji je okupio renomirane profesionalce iz audio-vizuelne produkcije, marketinga i turizma. Predsjednik žirija bio je poznati nagrađivani direktor kinematografije i specijalista za dronove, FC Hamman, koji je radio za najveće brendove u filmskoj industriji kao što su Universal, Disney, the BBC, National Geographic, Discovery Channel, Netflix“, dodaje se u saopštenju.

Spot je treću, bronzanu nagradu, osvojio na Međunarodnom filmskom festivalu u Njujorku – NYF TV & Film Awards, u kategoriji turistički film, u kojoj su se, pored Crne Gore, takmičile i druge evropske i svjetske destinacije, među kojima su Danska, Austrija, Litvanija, Španija, Grčka, Južna Afrika i Australija.

CIFFT, koji čini 14 festivala turističkog filma, podržavaju Svjetska turistička organizacija (UNWTO) i Evropska komisija za putovanja (ETC).

Tokom posljednje 33 godine, CIFFT nagrađuje najbolji audio-vizuelni sadržaj iz turističke industrije, pozicionirajući se kao najprestižnije takmičenje posvećeno promotivnim turističkim video zapisima širom svijeta.

„Spot U društvu prirode je namijenjen promociji turističke ponude na domaćem, regionalnom i inostranim tržištima, u pravcu održavanja i unapređenja imidža destinacije, animiranja turista da posjete Crnu Goru i što bržeg oporavka turističkog prometa od posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa“, objasnili su iz NTO-a.

Spot prikazuje integralnu crnogorsku turističku ponudu, raznolikost i kontrast destinacije.

„Kombinovanjem autentičnih lica i karaktera sa jedne i vrhunske arhitekture i pejzaža sa druge strane, ukazuje na tanku granicu između prirode i čovjeka i kroz snažan emotivan izraz šalje poruku da su ljudi u Crnoj Gori brižni, topli i nadasve gostoprimljivi i dobri domaćini, te da zahvaljujući bogatstvu i čistoći prirode i raznovrsnosti ponude turisti mogu kvalitetno provesti odmor u Crnoj Gori osjećajući se bezbjedno i mirno“, dodaje se u saopštenju.

Kreator idejnog konceptaspota i marketinške kampanje U društvu prirode je Bojan Joksimović, a režija je povjerena jednom od najuspješnijih crnogorskih reditelja mlađe generacije, Ivanu Marinoviću iz Herceg Novog.

Spot je sniman u produkciji Artikulacija film, producentske kuće iz Podgorice, na čelu sa producentom Ivanom Đurovićem.

„Osim na crnogorskom, spot je urađen na dodatnih sedam jezika – albanskom, engleskom, francuskom, kineskom, njemačkom, poljskom i ruskom, što je od izuzetne važnosti za promociju na različitim ciljnim tržištima”, smatraju u NTO-u.

Izvor:Mina

Najčitanije