23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Stiže još vakcina, uskoro masovna vakcinacija

Jelena Borovinić Bojović

U Crnu Goru bi do 20. aprila trebalo da stigne 200.000 doza kineskih Sinofarm vakcina, kada će početi masovna imunizacija stanovništva. To je saopštila ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović, na početku vakcinacije zaposlenih u medijima.

Ona je saopštila da se očekuje isporuka i novih količina AstraZeneka, te Fajzer vakcina, ali i 50.000 dogovorenih doza Sputnjik V.

Borovinić-Bojović je apelovala na građane da prime vakcinu protiv virusa korona, uvjeravajući ih da je svaka efikasna i bezbjedna.

“Kompletna vakcinacija je organizovana tako da budu dostupne sve vakcine. Masovna imunizacija trebalo bi da krene oko 20. aprila”, rekla je ministarka.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić kazao je da je punkt za vakcinaciju u Muzičkom centru urađen u veoma kratkom roku, navodeći da će se vakcinisati zaposleni u medijima, prosvjeti i Glavnm gradu.

“Ljudi koji pripadaju Vojcsi Crne Gore vakcinisaće se u Vojno-medicinskom centru, a građani će nastaviti imunizaciju u Sportskom centru Morača”, kazao je Jokić.

Šefica Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Crnoj Gori Mina Brajović podsjetila je da je Evropska agencija za ljekove ukazala da je AstraZeneka vakcina bezbjedna.

Izvor:RTCG

Najčitanije