18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat dobija vodeni terminal koji će Aerodrom Tivat spojiti sa mjestima u Boki Kotorskoj

Foto Vlada CG

Premijer Dritan Abazović saopštio je danas da Crna Gora na jesen dobija moderan vodeni terminal koji će Aerodrom Tivat spojiti sa mjestima u Boki Kotorskoj.

“Turisti će na taj način izbjegavati gužvu u saobraćaju i na najlakši mogući dolaziti do svog odredišta. Ubijeđeni smo da će sa vodenim terminalom prvi utisak turista o Crnoj Gori biti umnogome ljepši i da će ponuda Tivta dobiti na atraktivnosti”, kazao je Abazović.

Premijer Dritan Abazović je sa kolegama iz Vlade obišao lokaciju budućeg vodenog terminala Aerodroma Tivat koji će putnicima omogućiti da izbjegavaju gužvu u drumskom saobraćaju i da brodskim transferom stižu do svojih odredišta.

Predstavnici Aerodroma Crne Gore informisali su nadležne o do sad realizovanim zadacima u vezi sa funkcionisanjem vodenog terminala ove sezone.

Sa predstavnicima dva rizorta koji su za sada iskazali interesovanje za brodski transfer putnika od i do Aerodroma Tivat, usaglašene su procedure prihvata i transfera putnika od Terminala 2 do vodenog terminala.

Nakon izlaska iz terminalne zgrade, putnici će biti usmjereni do Terminala 2, gdje će ih čekati hotelsko vozilo koje ih prevozi do vodenog terminala. Na taj način vozila sa putnicima neće izlaziti na magistralni put Budva-Tivat.

Aerodromi Crne Gore će postaviti rampu ispred Terminala 2 i na taj način će se regulisati ulazak/izlazak vozila.

Radovi na uređenju ove saobraćajnice su u toku. Takođe, u cilju eventualnog prevoza putnika komercijalne avijacije, a koji izraze želju za prevoz vodenim putem do određenih destinacija, ACG nastavljaju komunikaciju sa predsjednikom Opštine Tivat.

Takođe, u cilju eventualnog prevoza putnika komercijalne avijacije, a koji izraze želju za prevoz vodenim putem do određenih destinacija, ACG nastavljaju komunikaciju sa predsjednikom Opštine Tivat.

Predsjednika Vlade, vicepremijera i ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića, ministarku ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Anu Novaković Đurović i ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića dočekali su predsjednik Odbora direktora ACG, Nebojša Đoković i član, Eldin Dobardžić i direktor Aerodroma Tivat, Vladan Praščević. Sa njima su bili i direktor “Morskog dobra” Mladen Mikijelj i predsjednik Upravnog odbora, Blažo Rađenović kao i predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović.

Abazović u Tivtu – foto ACG

Abazović je danas posjetio Bijelu i istakao da je Crna Gora spremna da dočeka velike brodove i mega-jahte na remont u Bijeloj.

“Ovo je pokretanje industrije, sektora koji je bio u velikom problemu u prethodnom periodu. Do kraja septembra imaćemo 100 novih radnih mjesta. Od kapetana sam obaviješten da su dominantno zapošljeni iz Crne Gore”, naveo je Abazović.

U nekadašnje brodogradilište u Bijeloj stigao je ranije plutajući dok koji je, kompanija Adriatic 42, odnosno konzorcijum koji čine Adriatic Marinas – Porto Montenegro i DryDocks World Dubai, kupila za potrebe servisiranja i remonta jahti.

U pitanju je dok nove generacije vrijedan više miliona dolara, dugačak 180 metara, širok 37 metara sa kapacitetom od 10.000 tona teretnih plovila, što mu omogućava da primi najveće svjetske jahte.

“Otvaranje prve faze planirano je u oktobru”, kazao je predsjednik Borda direktora Adriatic 42, Rade Antolović.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije