13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

U Herceg Novom boravi skoro dvije hiljade turista, sve spremno za “Karotrc”

Herceg Novi -Šetalište Pet Danica – foto TO HN

U Herceg Novom boravi 1,99 hiljada turista, što je 342 odsto ostvarenog prometa gostiju u istom prošlogodišnjem periodu.

Prema podacima hercegnovske Turističke organizacije (TO), od ukupnog broja gostiju stranih je 1,66 hiljada, a domaćih 335.

U hotelima boravi 731 turista, a u domaćinstvima njih 1,26 hiljada.

U auto-kampovima i hostelima nema prijavljenih turista.

Atraktivna trka karića u nedjelju, 13. marta u Herceg Novom

Karotrc 2019.

„Karotrc“ 53. Praznika mimoze, koji je prošle sedmice odložen zbog kiše, biće održan u centru Herceg Novog u nedjelju, 13. marta. Vozači iz Crne Gore i regiona će pokušati da za što kraće vrijeme na svojim karićima pređu stazu dugu 700 metara od nekadašnjeg hotela „Rudnik“ do gradske luke.

„U nedjelju očekujemo fenomenalno vrijeme! Više od 130 takmičara na ručno izrađenim vozilima – karićima spustiće se iz srca grada do luke Škver.

Nagrađujemo najbrže, ali i najsporije, najatraktivniju vožnju, najstarijeg takmičara, najmaškaraniji karić…sve se ocjenjuje. Dođite i budite dio jedinstvene trke“, poručuju iz novske nevladine organizacije „Maškare“.

Start ove atraktivne i izazovne trke zakazan je za 12 časova, čemu će prethoditi lična prijava takmičara, tehnički pregledi ispravnosti samih karića, provjera zaštitne opreme i probna trka u 11 časova. Ekipe će biti podijeljene u tri kategorije: jednosjedi, dvosjedi i trosjedi.

Za učešće na trci prijavili su se vozači iz: Trebinja, Banja Luke, Beograda, Kruševca, Šibenika, Prugova, Tivta, Kotora, Cetinja, Podgorice i Herceg Novog.

Cilj je na Škveru, gdje će biti upriličeni gozba za takmičare i dodjela nagrada, uz muzički dio programa u kojem će nastupiti novski sastav „Low Voltage“.

Trka karića je prva trka takve vrste u Crnoj Gori i Herceg Novom, a i ove godine je organizuje NVO „Maškare“ u saradnji sa Opštinom Herceg Novi i JUK „Herceg-fest“, u okviru programa Praznika mimoze.

Najčitanije