16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

U Italiji na plaži pronađena boca sa stripom iz Herceg Novog

Na plaži Torre Guaceto u Brindiziju (Italija) pronađena je jedna boca sa stripom sa ovogodišnjeg Hercegnovskog strip festivala. Riječ je stripu koji je nacrtao Iztok Sitar, saopštavaju organizatori Hercegnovskog strip festivala(HSF)..

“Boca je pronađena u Brindiziju gdje su prošle godine objavljena tri, četiri teksta o HSFu, ali ipak je impresivno da se tako zna o nama isto koliko i to da su pronašli bocu na nekih 130 milja razdaljine, na drugoj špondi Jadrana”, kazao je za naš portal Nebojša Mandić iz HSF-a.

Strip u boci našao se u rukama izvjesnog Domenika. Post je objaviljen na stranici Thalassia Coop italijanskog ogranka prirodnjačke grupe Thalassia koja se bavi zaštitom divljih životinja, uz zahvalnost što im je Hercegnovski strip festival poklonio ovu emociju tipičnu za neka druga vremena.

Sreću i zadovolljstvo nisu krilli ni naše komšije sa druge strane Jadrana te su u postu napisali „Poslije kiše i valova, rijeke blata i vjetrova od oluje…Dolaze i pokloni mora!“

HSF se, pred završetak manifestacije, pobrine da duh devete umjetnosti nadživi šestodnevno izdanje manifestacije.

Specijalni gosti festivala i ove godine nacrtali su po kaiš stripa, zatvorili crtež u staklenu bocu i bacili ga u more, po vjekovima starom običaju slanja poruka sa pučine. Svi crteži promovišu zajedništvo i ljubav i – čitanje stripova.

Najčitanije