12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

U Kotoru boravi preko 9.000 turista, najavljen koncert Doris Dragović 2. septembra

Kotor – foto Boka News

U Kotoru danas boravi 9.109 prijavljenih gostiju. Najveći broj je u privatnom smještaju, 7.146 i to su pretežno gosti iz Velike Britanije, Rusije, Turske, Ukrajine, Njemačke, Švedske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Gostiju koji biraju boravak u hotelskom smještaju je 1.528, a kao i prethodne sedmice prednjače gosti iz Velike Britanije, Rusije, Srbije, Njemačke, Francuske, ali i iz Sjedinjenih Američkih Država, Austrije, Turske, Poljske, Izraela, dok u nešto manjem broju ima gostiju i iz ostalih evropskih zemalja (Italija, Španija, Holandija, Slovenija, Irska). Njih 333 boravi u hostelima, a 78 u kampovima na području opštine.

Kada je riječ o izletnicima, od prošlog četvrtka do danas Stari grad je posjetilo 16.489 od čega je 3.177 izletnika u danima vikenda. Najbrojnije grupe su iz Turske, Rusije, Poljske, Španije, Velike Britanije , Francuske, Izraela, Grčke i Njemačke.

Koncert Doris Dragović 2. septembra u Kotoru

Doris Dragović u Kotoru

Iz TO Kotor najavljuju još jedan spektakl, koncert Doris Dragović na Trgu od oružja KOTOR – petak 2. septembra 2023. sa početkom u 21 sat

Sponzori TO Kotor Opština Kotor, Kotor Cable Car.

Najčitanije