20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

U Luci Bar uspješno obavljena smjena posade na brodu Crnogorske plovidbe AD Kotor

Foto Uprava pomorske sigurnosti i upravljanje lukama

Smjena posade broda Crnogorske plovidbe AD Kotor „Dvadesetprvi maj“ uspješno je završena jutros u Luci Bar.

Sa broda se iskrcalo 16 mornara i oficira kojima je istekao ugovor o radu, a na to plovilo ukrcalo se 19 pomoraca, kaže za Radio Crne Gore PR menadžerka Crnogorske plovidbe Emina Stjepčević.

Članovi posade broda, koji su se iskrcali, idu u karantin prema uputstvu i nalogu nadležnih institucija.

Redovna smjena posade odlagala se zbog ograničenja koja su, od početka pandemije koronavirusa, na snazi u brojnim svjetskim lukama gdje je brod “Dvadesetprvi maj” bio na vezu, ističe Stjepčević.

“S obzirom na to da je brod “21. maj” došao u Luku Margera kod Venecije, naša kompanija je odlučila da smjenu posade uradi na sidrištu Luke Bar. Brod u je u Bar stigao jutros. Smjena posade inače je urađena u dogovoru sa Nacionalnim koordinacionim tijelom za zarazne bolesti, Institutom za javno zdravlje, Upravom pomorske sigurnosti i Upravom za inspekcijske poslove. Jadroagent Bar, kao angažovani agent, organizovao je prevoz posade, sa i do broda, lučkim remorkerom”, navela je Stjepčević.

Foto Uprava pomorske sigurnosti i upravljanje lukama

Pomorci koji su stigli u Crnu Goru idu u četrnaestodnevni karantin, a pomorci koji su se ukrcali bili su u samoizolaciji prethodne dvije sedmice, kaže Stjepčević .

Posade brodova Crnogorske plovidbe AD Kotor primjenjuju sve mjere zaštite koje su definisale Svjetska zdravstvena organizacija i Međunarodna pomorska organizacija u cilju prevencije širenja koronavirusa.

“Crnogorska plovidba je zahvalna svim državnim organima koji su omogućili povratak naših pomoraca u Crnu Goru”, zaključila je predstavnica te kompanije Emina Stjepčević.

Izvor:Radio CG

Najčitanije