12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Amfilohije i sveštenici napustili Centar bezbjednosti

foto mitropolija

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije i pojedini sveštenici napustili su Centar bezbjednosti (CB) Podgorica gdje su bili privedeni na informativni razgovor, saopšteno je agenciji Mina iz Mitropolije. Iz policije su Portalu RTCG kazali da niko nije uhapšen već da je doveden ili pozvan na informativni razgovor.

Amfilohije je služio liturgiju u crkvi u podgoričkom naselju Zlatica, a osim njemu na Zlatici pozivi za saslušanje uručeni i svešteniku Veliboru Džomiću, svešteniku Leki Vujisiću i đakonu Ivanu Crnogorčeviću.

Privedeni su i sveštenci koji su bili u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, Mirčeta Šljivančanin i Branko Vujačić.

Iz policije je saopšteno da su građani i sveštena lica registrovani na dvije lokacije, ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja i ispred manastira Zlatica.

“Službenici policije su o događajima obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilšatvu u Podgorici. Sva lica su pozvana i dovedena u svojstvu građanina u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica kako bi se od njih prikupila obavještenja na navedene okolnosti”, navodi se u saopšptenju.

Policija je prikupila obavještenja od građana i sveštenih lica.

“Po nalogu tužioca sva prikupljenja obavještenja kao i drugi podaci i informacije do kojih je policija došla tokom preduzetih aktivnosti  biće dostavljeni tom tužiocu na ocjenu i mišljenje”, kazali su iz policije.

Među privedenima je i predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, koji je u međuvremenu napustio prostoprije CB.

Najčitanije