26.2 C
Kotor

Slušaj online radio

U maju bilo popunjeno 79% vezova Porto Montenegra

Detalj iz marine Porto Montenegro

Prosječna popunjenost vezova u najvećoj crnogorskoj marini – Porto Montenegro u Tivtu tokom maja mjeseca iznosila je 79% što je 12% bolji rezultat nego u istom  mjesecu prošle godine.

Porto Montenegro raspolaže sa ukupno 450 vezova za jahte dužine od 12 do čak 250 metara, a po veličini brodova koje može primiti i opslužiti, ova marina je trenutno bez premca u ovom dijelu svijeta.

„Ove godine smo u maju imali na vezu čak za trećinu više brodova iz kategorije megajahti, odnosno dužih od 30 etara, nego u istom mjesecu lani. Imamo priličnom dobre najave dolazaka jahti i za naredni period, tako da u ovom trenutku više nego nadilazimo očekivanja koja smo lani – u onoj zbog pandemije vanrednoj godini, imali za sezonu 2021. godine“- kazao nam je PR i marketing menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić.

Tokom maja je prosječna zauteztost vezova u marini, za jahte kraće od 30 metara, bila 88% što je 8 odsto bolji rezultat nego u uporednom periodu lani.

Porto Montenegro

Najveći brod koji je trenutno vezan u Porto Montenegru je luksuzna superjahta „Pelorus“ dugačka 115 metara.

Do sada je u 2021. godini zabilježena i ukupna prosječna popunjenost marine od 75%, što je za oko 4 posto više nego što je iznosila prosječna popunjenost vezova u prvih pet mjeseci prošle godine. Pri tome se i ovdje u kategoriji najvećih brodova- jahti dužih od 30 metara, bilježi rast prosječne zauzetosti vezova od 13% u odnosu na lani.

Zanimljivo je da su dosadašnji rezulati u 2021. bolji čak i od onih u, za Crnu Goru turistički rekordnoj 2019. godini, pa je tako ovogodišnji maj u smislu proječne popunjenosti vezova u Porto Montenegru bio 13% „jači“ nego isti mjesec prije dvije godine, dok je u prvih pet mjeseci ove gdine u tivatskom nautičko-turistilkom centru popunjenost vezova bila čak 23 odsto bolja nego u uporednom periodu 2019.

U Porto Montenegru su zadovoljni i aktuelnim nivoom posjete ugostitelsjkih objekata u tom rizortu, navodeći da je hotel „Regent“ skoro pun, a sve je više i gostiju koji su smješteni u iznajmljenim apartmanima privatnih vlasnika.

Izvor:S.L.

Najčitanije