15 C
Kotor

Slušaj online radio

U okviru Festivala književnosti mladih – druženje sa književnicom Nikoletom Novak

Pozivnica

U okviru festivala književnosti mladih i za mlade ”Razlistavanje” koji priređuje Gradska biblioteka Tivat u ponedjeljak, 24. aprila od 17 sati u velikoj sali Centra za kulturu će se održati druženje sa književnicom iz Beograda Nikoletom Novak.

Nikoleta je  diplomirala na Fakultetu veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu i član je Britanskog kraljevskog koledža veterinara .

Sa izdavačkom kućom “Pčelica” iz Čačka je objavila brojna izdanja: edicije slikovnica, romane za djecu, priručnike, kao i roman za djecu . Djela su joj prevedena na engleski, njemački, bugarski, hrvatski, turski, makedonski, rumunski, ruski, mongolski, vijetnamski i kineski jezik.

Njena knjiga „Priče iz šume“ izabrana je za dječiju knjigu godine na 14. Trgu od knjige u Herceg Novom 2016. Knjiga „Tako mi je pričao Budimir“ nagrađena je drugim mjestom na konkursu „Dositejevo pero“ 2016. Fondacija Dječija knjiga iz Bugarske dodijelilа je drugu nagradu „Biserče“ za najbolju knjigu za djecu u kategoriji 6-8 godina za slikovnicu „Kompjuterske igre“ koja je dio serijala „Kada su mali veliki“ 2017. .

Na festivalu slikovnica „Čigra“slikovnica „Maštovita žirafa“ ponela je titulu „Dobra slikovnica“ za 2018. , a na Sajmu knjiga u Beogradu ULUS dodijelilo je nagradu za oblikovanje dječije knjige knjizi „Prijatelji iz Savane“.

Na Sajmu knjiga u Novom Sadu 2019. knjiga „Prijatelji iz savane“ dobila je nagradu za najljepšu knjigu „Zaharije Orfelin“. Iste godine na Sajmu knjiga u Beogradu roman „Poziv“ je proglašen za Najbolju dječiju knjigu a  dobio je i zvanje „White Raven“ međunarodne dječije biblioteke u Minhenu.

Najčitanije