13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

U rekonstrukciju šetališta od hotela Plaža do Meljina biće uloženo milion eura

Herceg Novi – šetalište – Meljine foto Boka News

Projekat u fazi revizije, tender početkom naredne godine


Agencija za izgradnju i razvoj grada uradila je projekat za rekonstrukciju šetališta od hotela Plaža do Meljina, a u toku je revizija. Projekat je dopunjen i sada sadrži postavljanje ograde uz šetalište. To je, uz poskupljenja građevinskog materijala, uslovilo veći iznos investicije od prvobitno planirane. U Opštini očekuju da tender za izvođača radova bude raspisan početkom naredne godine.

Predsjednik Opštine Stevan Katić za RTHN je istakao da će ova dionica šetališta biti rađena u saradnji sa Morskim dobrom.

– Morsko dobro će iz svojih sredstava finansirati tu dionicu. Procijenjena vrijednost radova je oko milion eura i očekujem da se početkom januara u saradnji sa Morskim dobrom raspiše tender.

Objašnjava da je javni poziv za izbor izvođača bio u planu za ovu godinu ali je Morsko dobro moralo da uradi rebalans budžeta.

– Budžetom nisu opredijelili dovoljan iznos sredstva za ovu investiciju, tako da je bio neophodan rebalans kojim će Morsko dobro opredijeliti novac za kompletnu rekonstrukciju ove dionice – naveo je.

Katić je podsjetio da je u toku tender za rekonstrukciju šetališta u Igalu, a ovu investiciju realizuju u saradnji sa Vladom. Ovakva dva projekta doprinijeće da šetalište od Igala do Meljina bude uređenije.

Izvor:RTHN
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije