3 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotorska školska olimpijada 28. oktobra

Kotorska školska olimpijada

U želji da godinu posvećenu vijeku postojanja kotorskih klubova zaokružimo još jednim sportskim događajem, Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti u saradnji sa osnovnim školama organizuje Kotorsku školsku olimpijadu.

Smatrajući važnim usmjeravanje djece od najranijih dana ka sportu i fizičkim aktivnostima, saradnja sa školama učinila se pravim izborom i organizacija ovog događaja dobila je svoj oblik i nadamo se, novo izdanje iz godine u godinu.

Kotorska školska olimpijada zamišljena je kao međuškolsko takmičenje u disciplinama kao što su, trke na različitim dužinama, poligoni, potezanje konopa, igre spretnosti, kao i kviz znanja u oblasti sporta.

Kako bi događaj okupio djecu u što većem broju, osim sportskih, planirano je da program upotpune učenici talentovani za različite aktivnosti poput đačkog hora, ritmičke sekcije, dramske i recitatorske sekcije i drugih nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

Učenici su, takođe, pozvani da tokom priprema za školsku olimpijadu budu na različite načine angažovani, kroz osmišljavanje navijačkih pjesama, transparenata i drugih načina podrške timu svoje škole.

Zvanični olimpijski krugovi poslužili su kao motiv za osmišljavanje loga ovog događaja, pa je svaka škola dobila priliku da brani svoju olimpijsku boju.

Gradski stadion “Nikša Bućin” (stadion FK “Bokelj”) 28. oktobra biće mjesto okupljanja djece našeg grada, saopšteno je iz Opštine Kotor.

Najčitanije