15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Ulcinj – Velika plaža je izuzetno opasna

Velika plaža – spasioc

Nakon što se turista iz Kazahstana utopio juče na početku Velike plaže, dok je dvadesetak drugih izvučeno na obalu nakon dramatičnog spašavanja, direktor Uprave pomorske sigurnosti (UPS) Safet Kočan kaže za Portal Antena M da mnogi potcjenjuju opasnost Velike plaže.

“Sve se dešava u okviru kupališta, do bova. Velika plaža je izuzetno opasna”, rekao je Kočan ističući da svi koji se kupaju u tom reonu moraju voditi računa o bezbjednosti.

“Moraju pratiti upute spasilaca na obali, da gledaju da li se pojavila crvena zastavica na određenim mjestima i da tada ne ulaze u vodu, jer je to znak opasnosti. Taj dio je jako opasan, struje su velike iako ljudi misle da je to plitka voda i da nije opasno”, objašnjava Kočan.

Drama na Velikoj plaza: JEDAN TURISTA SE UTOPIO, DVADESETAK SPASENO

Turista iz Kazahstana T.S. (41) utopio se u četvrtak na početku Velike plaže, dok je dvadesetak drugih izvučeno na obalu nakon dramatičnog spašavanja.

Tragični događaj desio se nešto poslije 19 časova, a prethodila mu je namjera turista da i pored istaknute crvene zastavice, zbog jakih strujanja i talasa, te više upozorenja spasilaca, ipak zaplivaju u moru.

Njihova neopreznost ih je vrlo brzo odvukla od obale, nakon čega su uslijedili pozivi za pomoć.

Reagovali su spasioci, obezbjeđenje, potom i policija i uz upotrebu plovila i skutera uspjeli su da iz sigurne smrti otrgnu dvadesetak turista koji su smješteni u hotelu “Olimpik”.

Najčitanije