15 C
Kotor

Slušaj online radio

Viši sud odbio žalbu, Pomorski saobraćaj mora radnicima isplatiti sva dugovanja

Pomorski saobraćaj – trajekt Lepetane – Kamenari – foto Boka News

Viši sud u Podgorici, kao drugostepeni organ, odbio je žalbu firme Pomorski saobraćaj d.o.o i potvrdio presudu Osnovnog suda u Herceg Novom od 15.10.2021. kada je presuđeno da je ta firma dužna isplatiti sva dugovanja iz radnog odnosa za 14 radnika tog preduzeća.

Pomorski saobraćaj d.o.o dužan je radnicima ispaliti iznos od 220 hiljada eura, a dužan je i da nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 9.635 eura u roku od osam dana od pravosnažnosti presude.

“Još malo će tri godine od početka suđenja po tužbi protiv Pomorskog saobraćaja za neisplacene prekovremene sate, minuli rad, regres, topli obrok i neiskoriscenje godišnje odmore.

Viši sud u Podgorici je potvrdio presudu Osnovnog suda da se Pomorski Saobraćaj obavezuje da pod prijetnjom prinudne naplate isplati ta dugovanja sa zateznim kamatama.
Sad se isto tako potvrđuje i opravdanost osnivanja naše sindikalne organizacije i zašto je izvršni direktor Dejan Ban odmah krenuo da se obračunava sa sindikatom. Posebno se vidi njegova namjera kad nam je ponudio nezakonito novi ugovor o radu u kojem je bio član 14 da nam po prethodnom ugovoru nista nije dužan. Naglasio bi da nam je čitav proces vodio advokat Jovan Pejović i Herceg Novog” – kazao nam je predsjednik sindikalne organizacije Ivan Vučinović.

Najčitanije