21.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Vjernici širom Boke Kotorske u krugu porodice proslavljaju blagdan Uskrsa

Sveti Matej Dobrota april 2020. – foto Boka News

Katolički vjernici širom Boke Kotorske ostali su u nedjelju u svojim domovima da u krugu obitelji proslave Uskrs, najveći kršćanski blagdan.

Svečane mise služene su bez vjernika u crkvama Kotorske biskupije.

Rrok Gjonlleshaj, apostolski upravitelj Kotorske biskupije i nadbiskup barski svim vjernicima poželio je radostan i blagoslovljen blagdan Uskrsnuća Kristova, putem medija.

„Zbog nevidljive, ali stvarne ugroze, prvi put smo prinuđeni odreći se onoga što je utkano u temelje naše vjere: da kao zajednica – mjesna Crkva koja na vidljivi način ispovijeda i proživljava vjeru u Krista, proslavimo uskrsne blagdane u našim župnim crkvama i katedrali, našim domovima molitve”, rekao je.

No zatvoreni u svoje domove, “ostavimo širom otvorena vrata naših srdaca: neka ih Krist uskrsli dotakne darom oprosta, da bismo i sami, pronašli snagu da raskinemo okove grijeha i razdora u našem životu”, rekao je u nadbiskup barski.

Posebno je pozvao na molitvu za oboljele i medicinsko osoblje koje se za njih skrbi.

“U svojim molitvama s pouzdanjem vapimo Gospodinu da podari snagu svima koji se bore za živote oboljelih, a da na bolesne svrati svoj milosrdni pogled“,  poručio je Gjonlleshaj.

Najčitanije