19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Vlada Crne Gore gasi Montenegro Airlines

Montenegroairlines avion polijece iz Tivta

Ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić saopštio je danas na konferenciji za novinare će uskoro doći do gašenja nacionalnog avio prevoznika Montenegro Airlines, jer kako tvrdi ne postoji nijedna zakonita odluka koja se mogla donijeti za MA.

On je najavio osnivanje nove avio kompanije. Takođe, Bojanić je kazao da će inicirati smjenu cijelog Upravnog odbora Elektroprivrede.

“Ne možemo donijeti nijednu zakonsku odluku o Montenegro Airlinesu. Vezane su nam ruke odlukama Agencije za zaštitu konkurenciju. Tražili smo 15 dana, zvali u region određene kompanije, razgovarali sa evropskim konsultantima – zaključak je da ne možemo donijeti nijednu odluku u korist MA, a da bude zakonita”, istakao je Bojanić.

Razlog je, kako je rekao, nedomaćinsko poslovanje, i najavio da će donositi radikalne odluke.

On je istakao da se u skorom roku može očekivati zabrana i stopiranje letova Montenegro Airlinesa.

“Nijesmo časili časa da dođemo rješenja, ali njega jednostavno nema”, poručio je Bojanić.

Bojanić kaže da ne mogu ni od koga dobiti kredit za MA, i najavio je osnivanje nove kompanije.

“Krenućemo već sjutra sa formiranjem kompanije. Bolje da pretrpimo sad veliki gubitak i da prekinemo sa nezakonitim ponašanjem Vlade Crne Gore prema MA. Ova Vlada se neće nezakonito ponašati po bilo kojoj cijeni”, naglasio je Bojanić.

Na pitanje o trenutnoj situaciji u kompaniji, Bojanić je kazao da od 2016. godine zaposlenima u MA nijesu plaćani doprinosi, kasne im plate, i da će to državu koštati 50-ak miliona eura.

“Zaposleni će u skaldu sa zakonima dobiti dio koji ih sljeduje, a mi ćemo se truditi da što skorije krenemo u osnivanje nove kompanije, kako bi dio tih ljudi preuzeli”, odgovorio je Bojanić i istakao da će se ići po proceduri koju predviđa Zakon.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić je dodao da će sve brojke biti poznate na kraju godine.

Izvor:CdM

Najčitanije