25.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Zapečeni patlidžani sa slaninom, parmezanom i češnjakom

Patlidžan

Patlidžan ili bolancana povrće je to koje je prilično fleksibilno kada se radi o idejama za njegovu pripremu, a ja ih narijetko volim zapeći. Ono što mijenjam jest nadjev.

Ovaj put sam se odlučila za kombinaciju slanine, češnjaka i parmezana.

Jedino što vam još mogu reći jest da je ova kombinacija izvrsna, a obrok je dovoljno reprezentativan da ga možete poslužiti i gostima koji će cijeniti iznenadni snack.

Jelo je ovo kod kojeg stvarno nemate što ne voljeti. Pa, krenimo…

Sastojci:

  • 2 srednja patlidžana
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 3 režnja češnjaka
  • 50 g slanine
  • 2 žlice parmezana
  • himalajska sol
  • papar

Postupak:

  1. Patlidžane prvo operite i prerežite po pola. Polovice potom razrežite po dužini.
  2. Svaku polovicu po dužini na nekoliko mjesta blago zarežite kako bi se nadjev kasnije bolje stopio.
  3. Posolite ih i ostavite da 15 minuta odstoje dok vi pripremate ostatak.
  4. Sitno nasjeckajte slaninu i češnjak te kratko prepržite na maslinovom ulju.
  5. U jednu posudicu prebacite isprženo zajedno s uljem u kojem ste to pripremali.
  6. Ocijedite patlidžane od vode koju su pustili za vrijeme stajanja. U zarezane nabore patlidžana lagano ubacujte  pripremljeni nadjev koji ste posolili i popaprili.
  7. Tako nadjevene patlidžane poslažite na pleh za pečenje i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 stupnjeva na oko 20 minuta, ovisno o pećnici.
  8. Nakon toga izvadite ih iz pećnice, posipajte parmezanom pa vratite da se zapeku još oko 20 minuta.

Najčitanije