15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Zašto se Crna Gora pojavljuje kao najbolja destinacija za jahting ove jeseni?

 Red Savannah, charter - jahta
Red Savannah, charter – jahta

– To je čudno i upečatljivo – kaže Edvard Granvil koji upravlja luksuznom turističkom firmom Red Savannah i posjećuje Boku Kotorsku skoro 20 godina.

– Čiste planine spuštaju se pravo u duboko plavo more, pa sve to djeluje kao alpsko nebo”, dodaje.

Ovo uzbudljivo okruženje ne nalazi se ni u Skandinaviji, pa čak ni u Švajcarskoj. Nalazi se na Jadranskoj obali, “zvijezda” je Crne Gore, male zemlje veličine Konektikata, koja se posljednjih godina pojavila kao nova “it” destinacija na Mediteranu. Zaboravite Sen Trope ili Monako; ovo je mjesto gdje „pametne“ superjahte borave ovog septembra.

Kako navodi brokerka Paola Skalabrino, “crnogorska zarada od jahtinga je kao u Monte Carlu”.

Duž obale dugačke oko 290 kilometara ima dosta lijepih prirodnih luka, a najbolji način da ih vidite je iz mora. Uslovi, takođe, čine plovidbu ugodnijom, dodaje se u tekstu. Septembar se navodi kao idealan mjesec za lagane jesenje popodnevne izlete kada su vjetrovi slabiji.

Bokeski otoci autor Marko Obradović

Svjetski bogataši kao što su Bernar Arno iz Francuske i Oleg Deripaska iz Rusije borave u lukama Porto Montenegro, Luštica bay i Portonovi, stvorenim po istom modelu. Ovo je  zgodna alternativa za usidrenje luksuznih jahti na Jadranu, otkako je Italija povećala taksu.

Najčitanije