8 C
Kotor

Slušaj online radio

Završn IX Festivala gudača

Festival gudača

U crkvi Svetog Pavla Pavla u Kotoru u ponedjeljak je održan je završni koncert IX Festivala gudača. Nastupili su muzičari članovi Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije u sastavu: Jelena Dragnić, prva violina, Vladan Lončar, druga violina, Boris Brezovac, viola i Aleksandar Latković, violončelo.

Na programu su bila dva remek djela klasične muzike, Gudački kvartet br. 13 i br. 11 Ludviga van Beethovena. Temperamentnim izvodjenjem, efektno i dinamički, uz  veoma profilisano muziciranje  gosti Festivala su pokazali visoke domete svoje umiješnosti. Intenzitet muzičkog sklada i razumijevanja na sceni potvrdili su njihovu uspješnu saradnju i visoke profesionalne domete. Gudački kvartet Beogradske filharmonije je svojom interpretacijom pokazao zanimljivo kolorističko bogatstvo, zahtjevnost i majstorstvo opusa nadmoćne figure kompozitora koji je stvarao na prelazu izmedju ere klasicizma i romatizma.

Festival gudača

Brojni ljubitelji klasične muzike goste Festivala nagradili su burnim aplauzom  Odabrani program je svakako bio izazov za muzičare koji ova i slična djela svrstavaju u redovan repertoar svojih brojnih koncerata i nastupa.

Najčitanije