21 C
Kotor

Slušaj online radio

Perast – Koncert polaznika masterklas radionica za gudače

U predivnom ambijentu grada kojeg vjekovima krase spoj graditeljske ljepote, kulture i umjetnosti, pred crkvom   sv.  Marka  u kompleksu palate Smekija, u Perastu danjasnji hotel  Iberostar, odrzano je divno vece.

To je bio drugi po redu koncert polaznika masterklas radionica  za gudace, gdje  su se predstavili Marija Vojinovic ( violina), Petar Vojinovic ( violoncelo),  Andrej Civsa Zakrajsek ( violoncelo), Luka Bajovic ( violina),  Branislav Prorocic ( violoncelo), Viktor Huter (violina) i Nikola Vukelic  ( violoncelo).

Organizatori su istakli  da ce i u buducnosti “jedan od glavnih ciljeva Festivala gudaca u Perastu biti da omogucimo  svu pomoc nasim mladim muzicarima  kako bi dosegli svoj pun potencijal. Kroz radionice, kamernu muziku i orkestarske projekte, trudimo se da prosirimo njihove vidike, a pod brizljivim nadzorom njihovih profesora, nastavicemo i u godinama koje su pred nama”.

Takodje, iskazali su zadovoljstvo na uspostavljanju saradnje sa hotelom Iberostar i mogucnoscu da zajedno dijelimo vjekovne darove kulture i umjetnosti.

gudač

Naredni u ujedno poslednji koncert u okviru  XII Festivala gudaca , bice odrzan veceras u Kotoru  u crkvi sv. Duha  u 20h. Nastupice mlada violoncelistkinja Mija  Risteljic  uz klavirsku saradnju Maje Majnaric.

Svi programi koji su pratili XII Festivl  gudaca  odrzani su uz postovanje mjera zastite u cilju suzbijanja Covid-a.

Najčitanije