20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Zbog vožnje u alkoholisanom stanju tokom vikenda uhapšeno 69 osoba

Alkotest – foto Boka News

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola tokom vikenda uhapšeno je 69 vozača.


Kako je saopšteno iz Uprave policije, u tom periodu na crnogorskim putevima evidentirano je 40 saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri lica zadobila teške, a 16 lica lake tjelesne povrede. U istom periodu, kako dodaju iz policije, podnešene su 252 prekršajne prijave, izdato 1.534 prekršajna naloga, oduzeto 46 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila je isključeno iz saobraćaja.

“U Podgorici je uhapšen M.V. (27) koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,08 g/kg i to brzinom 31km/h većom od dozvoljene na toj dionici puta. Nadležni sudija za prekršaje je za ovo lice izrekao novčanu kaznu u iznosu od 820 eura. Uhapšen je i B.M. koji je kontrolisan u ulici Stanka Dragojevića kada je utvrđeno da je vozilom upravljao sa 2,09 promila alkohola u organizmu. Nadležni sudija za prekršaje mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 700 eura. M.G. je zaustavljen od strane policijskih službenika u ulici Gavra Vukovića. On je upravljao vozilom sa 2,11 promila alkohola u organizmu i lišen je slobode”, navodi se u saopštenju.

U Podgorici je od 13. do 17. jula izvedena akcija “Brzina” i tom prilikom sankcionisan je 121 vozač od kojih je šest uhapšeno.

“Kolašinska policija je uhapsila vozača L.M. (34) koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,44 g/kg. On je sankcionisan od starne sudije za prekršaje novčanom kaznom u iznosu od 400 eura. Osim toga, u Kolašinu je sankcionisano pet vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilom kojima je istekla važnost saobraćajne dozvole, od kojih je u jednom slučaju podnijeta prekršajna prijava i protiv pravnog lica i odgovornog lica u pravnom licu, zbog toga što su vozaču dozvolili da upravlja vozilom kojem je istekla važnost saobraćajne dozvole”, navodi se u saopštenju.

Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Najčitanije