13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Vrijeme – jugo, kiša…

Vrijeme Boka Kotorska - oblačno sa kišom 17.novembar 2014
Vrijeme Boka Kotorska

Jugo na Jadranu, umjeren i jak jugozapadni vjetar u unutrašnjosti, te nagli pad pritska vazduha najavljuju izraženu promjenu vremena koju nam ovog vikenda donosi ciklona.

Iako uz dosta oblaka,  posljednji dan druge dekade novembra se pridružio dugom nizu iznadprosječno toplih dana.  Najviše dnevne temperature su, i na kopnu i na moru bile ujednačene i kretale su se u većini krajeva od 16 do 19°C. Zanimljivo je da je i temperatura mora i dalje visokih 19°C.

Danas pretežno oblačno i vjetrovito, povremeno kiša, plljuskovi i grmljavina. Više padavina, u drugom dijelu dana i tokom noći, a ponegdje se očekuju umjerene do obilne količine. Vjetar umjeren do jak, povremeno olujne jačine, naročito tokom noći. Najviša dnevna temperatura vazduha od 9 do 19 stepeni.

Prognoza vremena subota – srijeda

Za dane vikenda umjereno do potpuno oblačno i vjetrovito, povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina, a u nedjelju u višim planinskim predjelima na sjeveru i snijeg. Intenzivnije padavine očekuju se u subotu u drugom dijelu dana i tokom noći, mjestimično su moguće umjerene do obilne količine. Od ponedjeljka do srijede umjereno do pretežno oblačno, povremeno sa slabim padavinama, kiša, a u sjevernim predjelima i susnježica i snijeg. Vjetar tokom subote u cijeloj zemlji pojačan i jak, na udare povremeno i olujne jačine, južnih smjerova, u nedjelju tokom popodneva postepeno će slabiti. Najviša dnevna temepratura vazduha postepeno u padu.

Najčitanije