16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Ozvaničen početak gradnje autobuske stanice i hotela

Autobuska stanica Tivat polaganje kamena temeljcaAutobuska stanica Tivat – Polaganje kamena temeljca

Gradonačelnik Tivta Ivan Novosel i predsjednik kompanije “Mesopromet” iz Bijelog Polja Hilmija Franca položili su danas kamen temeljac za gradnju autobuske stanice u Tivtu.

Moderan kompleks koji pored autobuske stanice podrazumijeva i manji tržni centar sa hotelom ranga minimum četiri zvjezdice, gradi se u blizini postojećeg privremenog autobuskag stajališta na Župi, a pripremne radove juče je započela firma “Tujko” iz Grblja.

Prva faza projekta ukupne vrijednosti oko 5,5 miliona eura koja podrazumijeva autobusku stanicu i tržni centar biće, prema obećanju France i Novosela, gotova do ljeta naredne godine. Kompleks se gradi po sistemu javno-privatnog parterstav u kome Opština Tivat ulaže plac površine oko 9.500 kvadrata i investitora oslobađa obaveze plaćanja komunalija, a zauzvrat “Mesopromet” finasira gradnju objekata. U prvoj fazi do kraja maja naredne godine izgradiće se autobuska stanica sa osam perona i svim neophodnim pratećim sadržajim koja će pripasti Opštini, kao išoping centar površine 3 hiljade kvadrata koji će pripasti “Mesoprometu”, zajedno sa hotelom kapaciteta 38 soba,a koji će biti gotov za 18 mjeseci u drugoj fazi projekta.

[KGVID poster=”/wp-content/uploads/2014/11/polazn-kamen-temeljac-za-buducu-autobusku-stanicu_thumb8379.jpg” width=”700″ height=”385″]/wp-content/uploads/video/polazn-kamen-temeljac-za-buducu-autobusku-stanicu.mp4[/KGVID]

“Sa današnjim danom i polaganjem kamena temeljca, stavljena je tačka na dosadašnju priču kao gradu sa međunarodnim aerodromom, ali gradu bez autobuske stanice. Na Župi će niknuti ukupno 7.600 kvadrata novog, moderno dizajniranog i najsavremenije opremljenog poslovnog prostora u kompleksu u kome će biti otvoreno 70-tak novih radnih mjesta. Očekujemo od našeg partnera, kompanije “Mesopromet” da će u planiranim rokovima realizovati ovu, za Tivat veoma značajnu investiciju, koja će doprinijet poboljšanju kvaliteta života građana i turističke ponude grada.”- istakao je gradonačelnik NOvosel. On je dodao da će tokom gradnje nove, i dalje na postojećoj lokaciji funkcionisati privremeno tivatsko autobusko stajalište u smanjenom obimu, kao i da će do okončanja gradnje čitavog novog kompleksa na Župi, Opština i država zajedno riješiti status žitelja obližnjeg neuglednog romskog naselja “7.jul” i ukloniti ga sa tog prostora.

“Poslije Nove godine počeće i projektovanje novog hotela koji ćemo, siguran sam, završiti i prije planiranog roka od 18 mjeseci. Obećavam vam da ćete na Župi dobiti moderan i reprezentativan saobraćajno-trgovačko-ugostiteljski kompleks kojim će se grad moći ponositi.”- istakao je Hilmija Franca.

Najčitanije