Ako želite pojesti konkretan, ali ukusan i sočan obrok, stavite u prvi plan patlidžane i složite ovo zbilja ukusno jelo.
Sastojci:
- 1 kg patlidžana
- 2 glavice luke
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica posušenih listića mente
- 1/3 šalice svježeg usitnjenog peršina
- 100 g sira po izboru (može biti i nariban)
- 3/4 šalice slatkog vrhnja
- himalajska sol
- papar
Priprema:
Patlidžane narežite na ploškice debljine 1 cm. S obje strane ih premažite maslinovim uljem i posolite.
Potom polovicu patlidžana položite na papir za pečenje i pecite ih u pećnici na temperaturi 200°C do zlatne boje.
U međuvremenu narežite luk i popržite ga na tavi te posolite i popaprite. Na patlidžane iz pećnice položite luk, dodajte mentu, peršin i 2/3 sira.
Na vrh dodajte zatim red preostalih patlidžana koje onda nadogradite sirom.
Po njima polijte vrhnje za kuhanje i pecite sve skupa još pola sata na 220°C. Patlidžane možete začiniti i s peršinom.