9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Avanturistički park posjetilo oko 6.000 ljudi

Avanturistički park, nov-dec 2018.

Za pedeset dana od otvaranja Avanturističkog parka na Vrbanju, staze je uspješno prešlo 1.920 osoba, dok je ukupno oko 6.000 onih koji su ga posjetili i uživali u prirodi.

Među korisnicima parka 40 odsto su djeca, dok su 60 odsto bili odrasli. Među grupama koje su organizovale posjete hercegnovskom zaleđu bile su sportske ekipe, škole, izviđači, planinari.

„Imali smo posjetioce iz cijele Boke Kotorske, Podgorice, Bara, Nikšića, Trebinja, Dubrovnika, Bileće. Planinarsko društvo iz Dubrovnika je u jednom navratu dovelo osamdesetak ljudi. Osim toga, gosti su nam bili Rusi, Norvežani, Italijani, ali i dva Kubanca koji su tokom boravka u Herceg Novom čuli za avanturistički park na Vrbanju i oduševili se sadržajima“, priča Miroslav Milanović, upravnik Parka koji posluje kao organizaciona jedinica Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog.

Avanturistički park, nov-dec 2018.

Iako je na Vrbanju već sniježilo, Park je radio tokom svih sunčanih dana. Samo poslednje nedelje zabilježeno je 76 korisnika i preko 100 posjetilaca, kojima niže temperature nisu smetale da isprobaju prepreke postavljene u bukovoj šumi.   Avanturistički park će i do kraja ovog mjeseca raditi kad god vremenske prilike to dopuste, odnosno kad nema padavina ni leda.

Pored instruktora koji opremaju, obučavaju i nadziru korisnike,  angažovana su dva stražara koji svakodnevno čuvaju ugrađenu opremu. Osim toga, uz pomoć Turističke organizacije Herceg Novi obezbijeđeno je terensko vozilo koje se koristi za prevoz opreme, instruktora i od posebne je važnosti za eventualne hitne intervencije bilo koje vrste.

Avanturistički park, nov-dec 2018.

Kako kaže Milanović, efekti otvaranja Parka već su vidljivi. Privatne agencije iz Herceg Novog, Kotora i Tivta najavile su da će ovaj sadržaj uvrstiti u svoju ponudu za 2019. godinu. Osim toga, određeni privrednici dobili su ideje za nove sadržaje koji će dopuniti ponudu, a mještani su veoma zadovoljni i spremni da podrže sve inicijative za organizaciju različitih događaja koji će „za kratko vrijeme oživjeti Vrbanj“.

Efektima rada Avanturističkog parka izuzetno su zadovoljni u Agenciji za izgradnju i razvoj Herceg Novog, koja je realizovala projekat izgradnje. Kako kaže direktor Agencije Boro Lučić, protekli period je potvrdio predviđanja da će novi sadržaji biti zamajac razvoju turizma u podorjenskom kraju.

Izgradnja Avanturističkog parka na Vrbanju dio je INTERREG – IPA projekta „Adriatic Canyoning“ koji implementira Agencija za izgradnju i razvoj u saradnji sa partnerima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U okviru ovog projekta na proljeće nas očekuje „Orjen adventure weekend“ koji će dodatno afirmisati Park i ljepote hercegnovskog zaleđa.

Najčitanije