20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Boka News uspješno realizovao projekat “Media for all”

Kraljevstvo (UK) podržava nezavisnost crnogorskih medija, poručila je britanska ambasadorka u Crnoj Gori Karen Medoks, tokom sastanka sa predstavnicima medija koji učestvuju u programu “Media for all”.

Medoks je sa predstavnicima medija razgovarala o načinu na koji je grant program “Aktivno izvještavanje građana/ki” pomogao jačanju veza sa lokalnim zajednicama.

Kako je pojašnjeno iz Britanske ambasade, instrument „Aktivno izvještavanje građana/ki” je onlajn platforma koja pomaže medijima da budu u bližem kontaktu sa publikom, kada je riječ o temama od javnog interesa.

Koristeći ovaj onlajn instrument, novinari mogu da razvijaju različite vrste anketa, upitnika i drugih oblika angažovanja građana. Instrument takođe omogućava medijima da analiziraju informacije i podatke koje su prikupili prije nego ih uključe u svoje izvještavanje.

Tri medijske kuće, Boka News, Portal Onogošt i Informativna agencija MINA, uspješno su završile svoje projekte i podijelile svoja iskustva, dostignuća i izazove sa ostalim medijima koji učestvuju u programu „Media for all“.

Portal Boka News je koristio ovaj instrument za izvještavanje, uključujući devastaciju arhitektonskog i kulturnog naslijeđa, zaštitu životne sredine, pravne probleme oko vlasništva nad obalnim dobrima (plaže i pristaništa). Predložili su i strategiju razvoja kruzing turizma i restitucije zemljišta na aerodromu Tivat.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije