21 C
Kotor

Slušaj online radio

Božović: Zatvoreni bazen kapitalna investicija sportske infrastrukture

Goran Božović

Kapitalna investicija sportske infrastrukture u narednom četvorogodištu u Tivtu mora biti izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena.

Poručili su to danas iz građanske liste „Goran Božović-časno i odgovorno za bolji Tivat“ (GB) koja je predstavila dio svog izbornog programa vezan za razvoj sportske i infrastrukture za rekreaciju Tivćana.

Nosilac te liste Goran Božović je istakao da je lokalna DPS-SD-HGI vlast do sada u više izbornih ciklus obećavala izgradnju „doduše otvorenog bazena, što je neuporedivo lakše i jeftinije“, ali da je nevjerovatno da Tivat i pored toga, nema ni otvoreni ni zatvoreni bazen, niti kao kao primorski grad ima vaterpolo-plivački klub u 21. vijeku.

„Potrebno je odraditi detaljnu stručnu analizu da li je prostor pored sportske dvorane, gdje je lokalna vlast u završnici aktuelnog mandata namjerila izvesti navedeni projekat, adekvatan za izgradnju zatvorenog olimpijskog bazena sa svim pratećim sadržajima, ili je potrebno odrediti novu lokaciju. Izgradnjom ovog objekta Tivat dobija mogućnost razvoja plivačkog sporta koji je kompatibilan za oba pola od ranog djetinjstva, a naša djeca dobijaju mogućnost bavljenja jednim od najzdravijih sportova. Takođe, otvara se mogućnost da se poslije duže vremena formira ozbiljan vaterpolo klub, kako naši talenti ne bi morali trpjeti ogromna odricanja i maltretiranja, putujući u okolne gradove da bi se bavili sportom koji vole i u kojem bi mogli postići vrhunske rezultate.“- istakao je Bošovič navodeći da će izgradnjom zatvorenog olimpijskog bazena „Tivat dobiti još jedan ozbiljan resurs za razvoj turističke privrede, sportskog turizma, koji bi s obzirom na činjenicu da u našem gradu imamo i aerodrom, mogao biti izvanredno valorizovan, i biti novi zamajac za turističku privredu grada.“

Božović je istakao da je rekonstrucija postojeće sportske dvorane „projekat koji je potrebno realizovati u što kraćem roku radi poboljšanja uslova za bavljenje dvoranskim sportovima, radi poboljšanja funkcionalnosti, modernizacije, ali i bolje finansijske valorizacije tog objekta.“

„Izgradnja olimpijskog sela na prostoru vojnog objekta u Lepetanima je još jedan od mnogo puta obećanih i dugo očekivanih projekata koje je aktuelna vlast najavljivala, a do sad nije učinila ništa. Potrebno je intenzivirati dijalog sa Vladom Crne Gore na temu pripreme izgradnje olimpijskog sela, kako bi se priča pokrenula sa mrtve tačke. Izgradnjom tog kompleksa uz rekonstruisanu sportsku dvoranu, zatvoreni olimpijski bazen, i već ranija ulaganja u fudbalske stadione u Tivtu, kao i bogom danu klimu, Tivat bi mogao uz dobar menadžment, postati čak i lider sportskog turizma u regionu. Kao dio nove vlasti predano ćemo raditi na tome.“- obećao je nosilac liste GB.

Iz te liste su najavili da će se zalagati za izgradnju sportskog terena -stadiona malih sportova na teritoriji MZ Gradiošnica jer tamo živi veliki broj stanovnika, posebno mladih koji zaslužuju da dobiju adekvatan sportsko-rekrativni sadržaj u tom naselju.

„Posebnu pažnju ćemo posvetiti izgradnji savremenih bezbjednih dječijih igrališta na teritoriji cijele opštine, gdee god nedostaju, a naročito na periferiji grada, kako bi pospješili fizičku aktivnost djece od najranijeg uzrasta, omogućili im adekvatne uslove za igru i razvoj, i omogućili mjesta za besplatan i zdrav boravak djece na otvorenom u naseljenim djelovima grada.“- poručili su iz liste GB.

Izvor:S.L

Najčitanije