16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Djeca do 15 godina mogu besplatno ući u nacionalne parkove

NP Durmitor – Crno jezero – foto Boka News

– Za 50 odsto umanjene su naknade za godišnju ulaznicu za sve nacionalne parkove, a uvedeni su popusti za naknade za sportski ribolov i sportsku ribolovnu dozvolu za članove sportsko ribolovnih udruženja, klubova i društava – kazali su iz Vlade.

Usvojena je informacija o zahtjevu privrednih ribara sa Skadarskog jezera i Nacionalnih parkova Crne Gore za smanjenje godišnje naknade za obavljanje privrednog ribolova u visini od 50 odsto i produženje važenja izdatih dozvola sa ciljem ublažavanja posljedica prouzrokovanih koronavirusom.

NP Biogradska Gora – foto Boka News

– Nacionalni parkovi Crne Gore zaduženi su da svim privrednim ribarima koji podnesu zahtjev za izdavanje dozvole za obavljanje privrednog ribolova na Skadarskom jezeru od dana usvajanja informacije obračuna popust u visini od 50 odsto, te da se smanjenje naknade odnosi na sve buduće izdate godišnje dozvole za obavljanje privrednog ribolova sa važenjem do kraja ove godine – rekli sz uz Vlade.

Privrednim ribarima sa Skadarskog jezera kojima su dozvole izdate od 23. marta i koji su dozvole platili u punom iznosu rok važenja dozovole se produžuje na još godinu bez naknade, a dozvolama za ulov jegulje koje su bile važeće na dan 20. marta ili koje su bile plaćene od 1. januara do 1. maja produžava se važenje do 1. septembra bez dodatne naknade.

Najčitanije