15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Doma zdravlja Kotor – Prijavljivanje simptoma respiratornih infekcija telefonom

korona virus preporuke

Dom zdravlja Kotor, u skladu sa Naredbom i Odlukom o sprovođenju mjera za sprječavanje infekcije izazvane novim korona virusom, koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, otvorio je telefonske linije, na koje građani mogu da prijave ukoliko imaju simptome respiratornih infekcija.

Odlukom je definisano da je adekvatna komunikacija telefonom sa zdravstvenom službom imperativ u borbi protiv ovog virusa koji je trenutno glavni globalni zdravstveni problem. To se posebno odnosi na osobe koje su boravile u pogođenim područjima ili koje su eventualno imale kontakt sa oboljelim osobama.

Svaki odlazak ljekaru sa simptomima respiratorne infekcije nosi rizik za sve osobe iz okruženja, posebno stare i hronične bolesnike, zato preporučujemo našim sugrađanima da se najprije jave ljekarima na navedene brojeve telefona.

Takođe, preporučuje se hroničnim bolesnicima da za redovnu terpiju koriste elektronske servise zakazivanja ili dostupne telefonske brojeve.

U cilju bolje informisanosti naših sugrađana, na ulazu u Dom zdravlja postavljen je informativni pult, gdje medicinsko osoblje daje informacije i edukativne flajere o prevenciji korona virusa, saopštili su iz Služba za odnose s javnošću Doma zdravlja Kotor.

Kontak telefoni su: 032 / 334 – 533

Glavna sestra Doma zdravlja Kotor, Marsela Mirošević 069 / 015 – 796

Epidemiolog, dr Tatjana Lalović 069 / 613 – 422

Izabrani doktori za odrasle 069 / 307 – 245

Izabrani doktori za djecu 069 / 428 – 556

covid

 

Najčitanije