20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Dr Ilić: Nemamo pacijenata sa potvrđenom infekcijom korona virusom

Prim. dr Ivan ilić foto Boka News
Prim. dr Ivan ilić – foto Boka News

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović i direktor Opšte bolnice Kotor dr Ivan Ilić obišli su danas hotel “Porto In” koji će, u slučaju potrebe, biti karantin za zdravo medicinsko osoblje.

“Hotel je u neposrednoj blizini Opšte bolnice Kotor što je ogromna prednost u ovakvim trenucima. Moramo na sve misliti unaprijed, jer ovo je nešto što možemo kontrolisati i na taj način misliti na one koji su nam u ovim trenucima najpotrebniji, a to su doktori i medicinske sestre”, kazao je predsjednik Opštine Kotor.

U ovom hotelu mogu biti smještene 34 osobe.

Ilić i Aprcović – foto Opština Kotor

“Epidemiološka situacija u kotorskoj Opštoj bolnici za sada je povoljna. Nemamo pacijenata sa potvrđenom infekcijom korona virusom, ali smo preduzeli sve potrebne mjere kako bismo prepoznali takvog pacijenta”, kazao je dr Ilić.

On je istakao i da su određeni prostori u bolnici za izolaciju, dijagnostiku i eventualni smještaj zaraženih.

“Pacijenti su poslušali naš savjet i smanjen je dolazak istih, osim hitnih slučajeva, odnosno, onih koje moramo liječiti. Zahvaljujem sugrađanima na kooperativnosti, jer jedino tako možemo zjednički pobijediti ovu epidemiju”, naglasio je dr Ilić.

On je uputio apel da se do daljnjeg poštuju preporuke Instituta za javno zdravlje i Ministarstva zdravlja, jer jedino na taj način možemo spriječiti širenje ove opasne epidemije.

Najčitanije