18 C
Kotor

Slušaj online radio

Državno prvenstvo Crne Gore u klasi Optimist: Delfini osvojili titulu državnog prvaka

Državno prvenstvo Crne Gore u klasi Optimist

Završeno je Prvenstvo Crne Gore u jedrenju za klasu Optimist. Nako  tri dana takmičenja i šest odjedrenih regata u Herceg Novom, prvo mjesto u generalnom plasmanu i titulu državnog prvaka osvojio je Andrej Ašnin iz tivatskog Delfina, koji je osvojio i zlatnu medalju u konkurenciji do 12 godina, dok je u konkurenciji jedriličarki, najbolja bila Vanja Strahinja iz kotorskog Lahora.

Ono što može da raduje sve zaljubljenike u jedrenje, a posebno Crnogorski jedriličarski savez je podatak da je na državnom prvenstvu učestovalo 55 jedričara iz četiri kluba.

Titulu državnog prvaka sa šest uzastopnih pobjeda osvojio je Anderi Ashnin, član JK Delfin Tivat. Srebrnu medalju je osvojio dječak iz Jedričarskog kluba Delfin iz Tivta, Pavle Potpara. Bronzanu medalju je izbprio Risto Milojević iz Jedriličarskog kluba Jugole Grakalić Herceg Novi.

Državno prvenstvo Crne Gore u klasi Optimist

U konkurenciji jedriličarki, prvakinja je Vanja Strahinja iz Jedriličarskog kluba Lahor Kotor, srebrnu medalju je osvojila Valentina Đorđević iz Jedriličarkog kluba Jugole Grakalić Herceg Novi, a slavlje Kotoranki je uveličala Nina Živković koja je osvojila bronzanu medalju.

Kada je konkurencija do 12 godina u pitanju, najboljije bio Andrej Ašnin iz Jedriličarskog kluba Delfin, srebrnu medalju je osvojio Risto Milojević iz Jedriličarkog kluba Jugole Grakalić Herceg Novi, a bronzana medalja je otišla u Tivat, zahvaljujući Luki Klikovcu.

Državno prvenstvo Crne Gore u klasi Optimist

Ceremonija dodijele nagrada je održana na terasi JK Jugole Grakalić. Jedriličare je pozdravio naš olimpijac Milivoje Dukić, predsjednik CJS Predrag Vukčević i predsjednik Regatnog odbora, Siniša Samac. Najboljim jedriličarima nagrade je dodijelio Richard Gudbois, donator CJS koji svesrdno podžava crnogorske mlade jedriličare i našeg olimpijca Dukića.

Dječaci i devojčice su pokazali ogroman potencijal, pred njima je mnogo rada, odricanja i ulaganja, ali je na osnovu viđenog u Herceg Novom, jasno da crnogorsko jedrenje nema razloga za brigu kada je budućnost u pitanju. Državno prvenstvo je organizovao JK Jugole Grakalić. Optimist je.poslužio dobar vjetar. Regata jenodržana u,idealnim uslovima za klasu, kako za najbolje tako i za one koji su prvi put učestvovali.

Najčitanije