24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

HTZ: Tokom zimske sezone letenja očekuje se više od 150 aviolinija

Aerodrom Dubrovnik

Prema informacijama koje je Hrvatska turistička zajednica (HTZ) prikupila od zračnih luka, Hrvatska će tokom zimskog reda letenja biti izravno povezana s 28 zemalja, a najveći broj od ukupno 150 linija bit će s tržišta Njemačke, Poljske, Austrije, Nizozemske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Osim s europskim državama, Hrvatska će biti direktno povezana i s destinacijama na drugim kontinentima, primjerice s Ujedinjenim Arapskim Emiratima te Katrom.

Strani gradovi za koje je planirana najsnažnija povezanost su Frankfurt, München, Beč, Amsterdam i London.

Tijekom cjelokupne zimske sezone letenja očekuju se direktne poveznice sa 69 inozemnih gradova.

Uzimajući u obzir dostupne podatke i najave, najveći broj zračnih operacija očekuje Zračna luka Zagreb (65 posto), a potom slijede Zračna luka Split i Zračna luka Zadar s podjednakim udjelom od 12 posto.

Planirano je kako će na linijama prema Hrvatskoj letjeti 27 različitih zrakoplovnih prijevoznika, a tijekom zimskog reda letenja najviše operacija planiraju Croatia Airlines, Ryanair, Trade Air i Lufthansa

“Ove zimske sezone očekujemo više od 150 jedinstvenih aviolinija, dok ih je lani u istom razdoblju bilo 118. Značaj zračnog prometa za hrvatski turizam je neupitan, a posebno kada je riječ o povezivanju Hrvatske s ključnim emitivnim tržištima van ljetne sezone”, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Stančić.

Izvor:Hina

Najčitanije