21.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Sektora za upravljanje hotelima kompanije Orascom Development Holding dobio novog izvršnog direktora

Luštica Bay

Imenovanje Stjuarta Levina osnažuje posvećenost kompanije Orascom Development vrhunskim rezultatima u hotelijerstvuKompanija Orascom Development Holding (ODH) imenovala je Stjuarta Levina (Stuart Leven) za glavnog izvršnog direktora Orascom Hotels Menadžmenta (Orascom Hotels Management – OHM). OHM je u stopostotnom vlasništvu ODH, i odgovorna je za većinu hotelskih operacija vodeće međunarodne kompanije za razvoj dinamičnih integrisanih zajednica u Evropi, na Bliskom istoku i u Sjevernoj Africi.

Levin će voditi transformaciju i širenje hotelskog poslovanja kompanije Orascom Development Holding kako bi se u daljem razvoju zadovoljile rastuće potrebe gostiju, poslovnih partnera, zaposlenih i cjelokupnog koncepta integrisanih gradova ove kompanije u Egiptu, UAE, Omanu, Crnoj Gori i Švajcarskoj. On će takođe biti važan član globalnog Izvršnog odbora kompanije Orascom Development Holding koji će biti direktno odgovoran izvršnom direktoru Grupe, Omaru El Hamamsiju (Omar El Hamamsy).

Levin će blisko sarađivati sa Joakimom Šmitom (Joachim Schmitt), koji zadržava operativno vođstvo nad portfolijem kompanije ODH koga čine ukupno 33 hotela na tri kontinenta, a takođe će biti odgovoran za planirana otvaranja novih hotela. Šmit će preuzeti novoosnovanu ulogu glavnog operativnog direktora u OHM-u.

Pored navedenog, Levin donosi bogato iskustvo stečeno u hotelskoj industriji. Čitava decenija rada sa raznim hotelskim kompanijama dovela ga je do pozicije potpredsjednika komercijale za UK i Irsku u kompaniji InterContinental Hotels Group (IHG). Takođe, ima veliko iskustvo u industriji vazduhoplovstva i brodskih krstarenja, stečeno na poziciji potpredsjednika EMEA za kompaniju Royal Caribbean Group.

„Želimo dobrodošlicu Stjuartu u našem rukovodećem timu tokom razdoblja u kome smo postigli izuzetne rezultate, što je još jedan dokaz naše predanosti privlačenju vrhunskih talenata u okruženje koje stvaramo. Stjuartovo dokazano iskustvo u komercijali, prodaji i marketingu dobro se slažu sa našim strateškim nastojanjem da dodatno unaprijedimo našu vrhunsku, luksuznu hotelijersku i ugostiteljsku ponudu. Uz pomoć Joakimovog operativnog vođstva, uvjeren sam da je naše hotelsko poslovanje na dobrom putu da nastavi dalji razvoj u skladu sa trendom ostvarenog impresivnog rasta”, rekao je g. Omar El Hamamsi, glavni izvršni direktor grupe Orascom Development.

Stjuart Levin

Stјuart Levin, glavni izvršni direktor kompanije Orascom Hotels Management, rekao je ovom prilikom: „Vizionarski koncept i maestralni kompleksan nivo razvoja integrisanih gradova kompanije Orascom Development Holding zaista su izvanredni. Naš portfolio koji obuhvata 33 hotela, sa više od 7000 soba, za nas predstavlja temelj i inspiraciju kako da na najbolji način osmislimo dobrodošlicu našim gostima na ovim izuzetnim destinacijama. Bilo da se radi o našim posebnim, samostalnim rezidencijalnim i poslovnim objektima, ili renomiranim međunarodnim brendovima kao što su The Chedi, Movenpick, Radisson, Rotana, Sheraton i Steigenberger, naš fokus je na pružanju izvanrednog iskustva gostima. Radujem se saradnji sa našim menadžmentom, timom i partnerima u sklopu vizije da transformišemo i proširujemo OHM u skladu sa putem razvoja kompanije Orascom Development ka poziciji vodeće multinacionalne kompanije za razvoja integrisanih destinacija”.

U toku 2023. godine, segment hotela kompanije Orascom Development pokazao je solidan rast, ostvarivši rast prihoda tokom prve polovine 2023. od 32,5 odsto, odnosno 80,3 miliona CHF, dok je bruto operativna dobit (GOP) porasla za 86,2 odsto, odnosno 35,0 miliona CHF. Ovi impresivni rezultati prvenstveno su ostvareni na osnovu jakih prosječnih dnevnih cijena, rastuće potrebe gostiju da provode slobodno vrijeme van kuće i povećane stope popunjenosti kapaciteta. Tokom godina, vrhunski luksuzni hoteli u sklopu Orascom Development-a osvojili su priznanja za izvanredna iskustva gostiju, u okviru anketa Condé Nast Traveller, World Travel Awards, TripAdvisor, BBC Travel i drugih prestižnih entiteta u hotelskoj industriji.

U Crnoj Gori, destinacija ODH-a je Luštica Bay u kojoj se nalazi čuveni hotel The Chedi Luštica Bay, dio lanca vodećih svjetskih hotela The Leading Hotels of The World, sa 111 izuzetno elegantnih soba i apartmana, dva restorana, dva bara, salama za sastanke različitih namjena, kao i sa privatnom plažom, spa centrom koji je inspirisan duhom Azije, zatvorenim i otvorenim  bazenima.

Luštica Bay – The Chedi

O kompaniji Orascom Development:

Kompanija Orascom Development Holding je vodeća međunarodna kompanija specijalizovana za razvoj dinamičnih, integrisanih zajednica u Evropi, na Bliskom istoku i u Sjevernoj Africi. Više od 30 godina Orascom Development ima pionirsku ulogu u stvaranju destinacija u kojima su ljudi nadahnuti da žive, rade i uživaju sa strašću i svrhom. Akcije ODH se kotiraju na švajcarskoj berzi SIX Swiss Exchange.

Destinacije koje obuhvataju čitavu lepezu, od izuzetnog grada El Gouna na obali Crvenog mora u Egiptu, do planinske destinacije Andermatt u švajcarskim Alpima, svaka dobro planirana zajednica dokaz je predanosti kompanije Orascom Development Holding na stvaranju pravih mjesta za život. Integrisani gradovi skladno spajaju rezidencijalne zone sa privatnim vilama, stanovima i hotelima, sa savremeno izgrađenim rekreacijskim i komercijalnim sadržajima, uključujući golf terene, marine, sportske objekte, maloprodajne trgovine i restorane.

Luštica Bay

Orascom Development Holding posjeduje čitavu “banku” zemljišta, sa više od 100 miliona kvadratnih metara i gotovo 40 odsto kapaciteta u razvoju ili već razvijenih kompleksa koji čine uspješne zajednice u Egiptu (El Gouna, Makadi Heights, O West, Taba Heights i Byoum), u Zalivskim zemljama (Jebel Sifah i Hawana Salalah u Omanu i The Cove u UAE), te u Evropi (Andermatt Swiss Alps u Švajcarskoj, Luštica Bay u Crnoj Gori i West Carclaze Garden Village u Velikoj Britaniji).

Portfolio hotelske industrije kompanije Orascom Development obuhvata 33 vrhunska luksuzna hotela sa više od 7000 soba širom Evrope, Bliskog istoka i Sjeverne Afrike.

Za više informacija, posjetite veb stranicu orascomdevelopment.com

Najčitanije