21.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Skupština Turističke organizacije Tivat – noćenja 16% više u odnosu na 2022.

Skupština TO Tivat

Skupština TO Tivat jednoglasno je usvojila izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem za 2023. godinu.

Po riječima direktorice TO Tivat Nine Lakičević prošle je godine zabilježeno 160.739 dolazaka gostiju, a ostvareno je 1.338.394 noćenja, što je 16% više u odnosu na 2022. godinu. Prihodi su 40% veći u odnosu na prethodnu godinu, a poseban rast bilježe prihod po osnovu boravišne (24%) i turističke takse (18%). Direktorica je predstavila i dio izvještaja koji se odnosi na rashodovnu stranu budžeta, a sredstva su u najvećoj mjeri utrošena za bruto naknade zaposlenima, na organizaciju novogodišnjih i ljetnjih manifestacija. Organizovan je nešto veći broj studijskih posjeta Tivtu u saradnji sa NTO i drugim LTO, a realizovane su brojne prezentacije na evropskim i regionalnim sajmovima.

Lakičević je za kraj novembra najavila treću po redu ThinkTank konferenciju, ali i druge manifestacije u pred i post sezoni, poput aktuelnog Festivala vjetra i Movida triatlona koji će obilježiti maj. Po prvi put ove godine Tivat će imati muzički festival Biser Jadrana i Game Changer festival koji donosi novu interpretaciju Tivta kao tehnološke destinacije.

Tivat – foto Miko Đuričić

„Naš je zadatak da se izborimo da Tivat i dalje ostvaruje svoj rast, da bude i ostane respektabilna turistička destinacija“, naglasio je Komnenović i za maj najavio prvi sastanak Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone.

Najčitanije