20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

U lošinjskom akvatoriju pronađena protubrodska mina: Najavljeno njezino uklanjanje

Mali Lošinj – foto pixbay

U području lošinjskog akvatorija otkrivena je protubrodska mina zaostala iz Drugoga svjetskog rata, izvijestio je Grad Mali Lošinj. Dodaju da je riječ o relativno velikoj mini koja ranije nije bila uočena jer je većim dijelom bila ukopana u muljevito morsko dno, prenosi Hina.

Zbog lokacije na kojoj je pronađena i zbog značajki mine, nije ju moguće uništiti na mjestu pronalaska, pa je izrađen plan izmještanja i neutralizacije mine. Plan sadrži niz aktivnosti u koje će biti uključen Stožer civilne zaštite Grada Malog Lošinja, Policijska uprava Primorsko-goranska, Regionalna protueksplozijska jedinica Rijeka, Grad Mali Lošinj i druge hitne službe, komunalna i trgovačka društva.

“Postupak izmještanja i neutralizacije mine ovisi i o vremenskim uvjetima, pa će se taj aspekt uzeti u obzir kod odabira dana u kojem će se postupak provesti.

Kako bi se zaštitila sigurnost građana na sam dan provedbe postupka podizanja, premještanja i uništenja mine, postoji mogućnost ograničavanja kretanja u jednom rubnom, gotovo minimalnom, dijelu naselja Mali Lošinj, dok bi velika većina našega grada funkcionirala neometano i bez ikakvih ograničenja.

Točne lokacije posebne regulacije kretanja, kao i datum izmještanja mine, objavit će se pravovremeno sa svim potrebnim uputama za građane”, zaključuju iz Grada Malog Lošinja.

Izvor:Hina

Najčitanije