8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

U Sloveniji rekordne cijene benzina i dizela, Golob optužuje distributere za kartel

Robert Golob – foto Delo

Cijene naftnih derivata u Sloveniji dosegnule su rekordnu razinu, a litra benzina na benzinskim postajama domaćeg “Petrola” košta 1.617 eura, a dizela 1.817, dok je na benzinskim postajama na autocestama cijena i viša od toga.

Budući premijer Robert Golob, agencija HINA, optužio je danas distributere naftnih derivata za kartelske dogovore za povećanje maloprodajnih cijena, što je omogućila odlazeća vlada Janeza Janše, koja, po Golobovu mišljenju, nije produžila ograničene cijene u sila iz političkih razloga.sredinom ožujka.

Janšina vlada se za poraz na izborima osvetila odlukom da obustavi regulirane cijene goriva, rekao je Golob novinarima.

Izrazio je ogorčenost odlukom distributera, koji su odmah nakon što je postalo jasno da Janšina vlada neće nastaviti ograničavati cijene goriva, požurili s velikim poskupljenjem, dok su razlike u cijeni među distributerima minimalne, što sugerira da su pristali.

Golob je zaprijetio da će njegova stranka – ako se takav trend nastavi – pozvati Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja da poduzme mjere protiv takvog tržišnog djelovanja.

Golob, koji je godinama u politici kao elektroinženjer i energetski stručnjak koji je vodio velike tvrtke, u kampanji prije izbora isticao je da će smanjenje troškova energije u energetskoj krizi koja se očekuje na jesen biti jedan od prioriteta njegove vlade.

Izvor:Hina

Najčitanije