15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Fešta Primavera subota 27. maj

POSTER-2023

Nestabilno vrijeme ovog proljeća uzrokovalo je odlaganje fešte Primavera koju je trebalo po našem kalendaru da održimo 13. maja, pa smo je odložili za dvije sedmice, odnosno predstojeći vikend.

U subotu 27. maja održače se centralni dio ove manifestacije koja je sadržajem obično najbogatija stađunska fešta. Od 10-16 časova paralelno će se odvijati Izložba domaćih proizvoda i rukotvorina za koju je prijavljeno 30 izlagača i Donatorska slatka trpeza koja obično okupi veći broj donatora.

U realizaciji donatorskih humanitarnih akcija dugo smo već povezani sa organizacijama, hotelima, restoranima, poslastičarnicama i pojednicima koji osjećaju potrebu da udruženi doprinesu nekoj potrebi u zajednici. U tome nam već neko vrijeme zdušno pomažu učenici i profesori Srednje ugostiteljske škole SMŠ “Ivan Goran Kovačić” koji ‘prodaju’ donirane slatkiše, a ovoga puta smo predložili peciva, kolače i torte u skladu sa vremenskim uslovima – iako promjenljivo, već je jako toplo za većinu slastičarskih remek-djela kakva smo imali prilike da vidimo u ovakvim prilkama. Vrlo je važno za nas da su ovi mladi ljudi korišćenje ekološke ambalaže i važnost angažmana u zajednici u kojoj stasavaju prihvatili na pravi način, jer su to principi koji i nas motivišu.

Primavera

Prihod koji bude ostvaren na donatorskoj akciji, u kojoj su i svi posjetioci donatori otkupljujući slatke eksponate, biće u cjelosti uplaćen za liječenje sugrađanke Snežane Radović iz Bijele.

Inače Primavera 2023. je 25. po redu manifestacija koju organizujemo u ciklusu Stađunske fešte koji je otpočeo 2015. godine. Njen radionički, ekološki i prirodnjački dio biće, nadamo se, naknadno realizovan. To podrazumijeva izlet u zaleđe sa degustacijom jednostavnih jela i napitaka od samoniklog jestivog, začinskog i ljekovitog bilja kome posvećujemo pažnju na nini festivalu koji slavi proljeće, buđenje prirode i aktivnost.

Najčitanije