32.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba radova Bisenije Tereščenko u ponedeljak, 16. avgusta u Galeriji solidarnosti

Bisenija Tereščenko rad

Opštinska javna ustanova “Muzeji” Kotor najavljuje izložbu mozaika “Divljanje divljenja” autorice Bisenije Tereščenko, koja će biti otvorena u Galeriji solidarnosti u ponedjeljak, 16. avgusta u 12 sati.

Na mozaicima Bisenije Tereščenko, rađenih u kamenu, preovladavaju ikone svetaca, kao i čitav niz realističnih prikaza, uključujući cvijetne aranžmane.

Bisenija Tereščenko rođena je 1974. godine u Beogradu. Diplomirala je na beogradskom Fakultetu likovnih umjetnosti u klasi profesora Slavoljuba Čvorovića 2000. godine. Magistrirala je na odsjeku Zidnog slikarstva, ciklus mozaika i to temom “Monumentalno u bajkama i mozaiku”. Od decembra 2021. godine radi kao docentkinja na predmetu Mozaik na Visokoj školi za umjetnost i konzervaciju pri Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Radila je brojne mozaike i murale u javnim i sakralnim objektima u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Italiji. Imala je veliki broj samostalnih izložbi, a dobitnica je Nagrade za mozaik Fakulteta likovnih umjetnosti u Beogradu te Prve nagrade na Bijenalu mozaika u SKC-u Novi Beograd.

Najčitanije