30 C
Kotor

Slušaj online radio

Mjere za održivu urbanu mobilnost u turističkim destinacijama – 8. Skupština mreže CIVINET

Sa Skupštine – foto CIVINET

U gradu Šibeniku 18. juna održana je 8. Skupština mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa. Skupština je održana u hibridnom obliku u Multimedijalnoj dvorani “Kuća umjetnosti Arsen” te putem platforme ZOOM.

Potpredsjednik opštine Tivat Vladimir Arsić prisustvovao je skupu čiji je Opština Tivat aktivni član mreže CIVINET-a od 2017. godine. Ova mreža okuplja gradove i različite institucije ujedinjene u primjeni održivog planiranja i upravljanja mobilnošću u gradovima.

Na Skupštini  je razmatran program rada za 2021. i rad mreže u protekloj godini. Uslijedio je okrugli sto pod nazivom “Mjere za održivu urbanu mobilnost u turističkim destinacijama”. Učesnicima su predstavljeni primjeri prakse održive mobilnosti iz Šibenika, Slovenačkog turističkog područja Rogle i Zlatibora. Na okruglom stolu bilo je riječi i o upravljanju parkingom u turističkim mjestima, projektu nove žičare u Zagrebu i cikloturizmu u ruralnim područjima BiH.

Potpredsjednik Arsić se tokom svog boravka u Šibeniku sastao i sa direktoricom Razvojne agencije šibensko-kninske županije Mirom Lepur. Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima uspostavljanja saradnje i skoroj posjeti Tivtu.

Najčitanije