30.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednik Igor Jovović i 14 članova OO DEMOS Tivat napustilo partiju

Igor Jovović

“Crnoj Gori su potrebne promjene i stvaranje evropske države, a ne flertovanje sa nacionalizmom i privatizovanje stranačkih finansija zarad osiguranja još jednog mandata gospodina Miodraga Lekića” – kaže se u saopštenju Igora Jovovića, dosadašnjeg predsjednika OO DEMOS Tivat i člana Glavnog odbora DEMOSA.

“Partiju je neodgovorni predsjednik sa 3000 članova doveo na sada već, manje od 100, a sve zbog odbijanja svake vrste aktivizma koju je tražilo članstvo. Umjesto rada u korist stranke i građana koji DEMOS finansiraju, cilj predsjednika je bio samo osiguranje svoje fotelje i poslaničkog mandata još 4 godine.

Gospodin Lekić nije spreman preuzeti odgovornost kada ga preglasa Predsjedništvo koje sam bira, niti kada to čini Glavni odbor. Skoro polovina članova Predsjedništva Demosa je na Lekićev predlog odbila biti na listi koalicije „Mir je naša nacija“. To je vjerovatno najneozbiljnije vođenje partije u crnogorskoj istoriji. Tražiti odgovornost od vladajuće koalicije, kada na ličnom primjeru ne postoji, ne može biti politika kojoj vjerujemo i na to moramo ukazati.

Pored organizacionih problema i neodgovornosti na koje godinama ukazujemo u okviru stranke, Demos je i u odnosu na programska načela skrenuo sa puta stvaranja građanske i sekularne Crne Gore.

Umjesto da doprinosimo napretku zemlje i ukazujemo na korupciju, predsjednik stranke je odabrao jednostrano svrstavanje, protivno građanskim i evropskim vrijednostima.

Kršenje zakona sada već, uočava se selektivno, koketiranje sa svakim nacionalizmom ili velikodržavljem nije problem, ako je predsjedniku Demosa poslanička fotelja upitna.

Umjesto programa i vizije, Crna Gora se ovakvom politikom jedino može vratiti u prošlost.

Borisli smo se i ukazivali u okviru stranke da se to promijeni, ali više ne možemo da budemo dio toga.

Kao najveći odbor u stranci nakon odbora Glavnog grada, 15 članova OO Demos Tivat napuštaju stranku” – zaključuje se u saopštenju Jovovića.

Najčitanije